Aanblijfbonus van meer dan een miljoen bij NIBC

NIBC

De beursgang van NIBC belooft lucratief te worden voor de top van de Haagse zakenbank. Voor de drie leden van de raad van bestuur lonkt een aanblijfbonus van meer dan een miljoen euro per persoon. Bedrijven die naar de beurs gaan delen zulke bonussen vaker uit, maar de rel die eerder deze maand ontstond over de geplande salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers laat zien dat beloningen in de financiële sector zeer gevoelig liggen.

NIBC-topman Paulus de Wilt krijgt, net als de cfo en de risicobestuurder van de zakenbank, een aanblijfbonus van 180% van zijn vaste brutosalaris.
NIBC-topman Paulus de Wilt krijgt, net als de cfo en de risicobestuurder van de zakenbank, een aanblijfbonus van 180% van zijn vaste brutosalaris.             Foto: Hollandse Hoogte

De retentiebonus staat in het prospectus van de bank. Topman Paulus de Wilt, financieel bestuurder Herman Dijkhuizen en risicobaas Reinout van Riel krijgen een aanblijfbonus van 180% van hun vaste brutosalaris.

Bonus in aandelen

Voor De Wilt komt de retentiebonus neer op een kleine €1,5 mln, terwijl zijn collega-bestuurders bijna €1,1 opstrijken. De bank betaalt de bonus in aandelen. Om het volledige bedrag te incasseren, moeten de bestuurders na de beursgang minstens vier jaar aanblijven. Op elke ‘verjaardag’ van de beursgang komt een pluk aandelen vrij.

Ook de drie leden van de laag onder de raad van bestuur, de executive committee, krijgen een aanblijfbonus. Deze bedraagt 165% van hun vaste loon.

Hamers

Hoge beloningen in de financiële sector zijn een hypergevoelig onderwerp. Vorige week zag ING na grote politieke en publieke druk af van een salarisverhoging voor topman Ralph Hamers. Hij zou een jaarsalaris van €3 mln gaan krijgen, de helft meer dan zijn huidige loon.

Toen staatsbank ABN Amro als laatste bank in november 2015 naar de Amsterdamse beurs ging, had topman Gerrit Zalm zijn eerder afgesproken beursgangbonus op aandringen van toenmalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem al opgegeven.

De aanblijfbonus valt niet onder het bonusplafond van 20% van het vaste jaarsalaris. Een bank of verzekeraar mag een vergoeding van maximaal 200% van het vaste loon uitdelen als sprake is van ‘een duurzame organisatiewijziging van de onderneming’, en als ‘de variabele beloning uitsluitend strekt tot het behouden’ van de ontvanger. Vervolgens moet De Nederlandsche Bank groen licht geven. Blijkens het prospectus is dat gebeurd.

‘Voor stabiliteit van de bank’

Een woordvoerder van NIBC laat weten dat voor de aanblijfbonus is gekozen ‘in het belang van de stabiliteit van de bank’. Het is overigens de vraag of de bestuurders anders snel zouden vertrekken. De Wilt verlengde onlangs zijn contract tot 2022, terwijl de termijnen van Dijkhuizen en Van Riel tot 2021 en 2020 lopen.

Alle NIBC’ers, op de bestuursleden na, krijgen een bonus ter hoogte van een maandsalaris.

Verder blijkt uit het prospectus van NIBC dat de bestuurders eind 2016 al een aandelenpakket hebben gekocht. Topman De Wilt investeerde €1,5 mln, cfo Dijkhuizen en risicobestuurder Van Riel belegden €1 mln per persoon. Het drietal betaalde destijds €5,81 per aandeel, waardoor zij bij de beursgang al een flink rendement boeken. De beoogde prijs van een aandeel NIBC ligt tussen €8,75 en €10,25.

Certificaten

Naast aandelen bezitten De Wilt en Dijkhuizen certificaten. Deze verkopen zij bij de beursgang, al herinvesteren zij een aanzienlijk deel van de opbrengst. Dit doen de bestuurders in het kader van een plan voor het hele personeel. Zij mogen met korting voor maximaal 50% van hun vaste salaris certificaten aanschaffen. Deze beperking is volgens een woordvoerder van de bank de reden dat De Wilt en Dijkhuizen meer stukken verkopen dan zij kopen. De personeelskorting op de certificaten bedraagt 5,5% tot 18,5%, afhankelijk van of de medewerkers de stukken één of vijf jaar verplicht willen aanhouden.

Ten slotte krijgen alle NIBC’ers, op de bestuursleden na, een bonus ter hoogte van een maandsalaris. Het bestuur kan dit extraatje voor specifieke medewerkers, die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de beursgang, ophogen tot het wettelijke bonusplafond van 20% van het vaste salaris.