Telecom

Bijna een op de drie consumenten (30 procent) is afgelopen jaar overgestapt op een ander telefoonabonnement of een andere provider. Dat is iets meer dan in 2018, toen het om 27 procent van de consumenten ging, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag 11 november 2019 in een jaarlijks onderzoek naar consumentengedrag op de telecommarkt.

Vooral een mogelijke besparing op de maandelijkse kosten (31 procent van de consumenten die in actie zijn gekomen) en een aflopend contract (30 procent) blijken belangrijke redenen om over te stappen.

Bij het overwegen van een nieuw contract beschouwt 68 procent van de respondenten de maandelijkse kosten als de belangrijkste informatie voor hun keuze. Maar liefst 64 procent van de respondenten gebruikt deze informatie dan ook als ze op zoek zijn naar een nieuw abonnement.

Ook inzicht in het eigen verbruik (44 procent), de kwaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk (43 procent), de mogelijkheid om een telefoonnummer mee te nemen (43 procent) en de contractduur (43 procent) worden door veel potentiële overstappers belangrijk gevonden.

Meer dan de helft van de consumenten (58 procent) gebruikt de website van de aanbieder voor het vinden van een abonnement, 39 procent van de mensen gebruikt een prijsvergelijkingssite en een kwart vraagt familie of vrienden om advies.

INTERNET

Dit zelfde geldt eigenlijk ook voor internet aanbieders op kabel en glasvezel. Wie biedt welk pakket, is het alles-in-1 en hoeveel zenders krijg je bij zo’n pakket?  Wat zijn nu eigenlijk de werkelijke kosten per maand? Je ziet door de bomen het bos niet meer.

Vandaar dat wij de volgende zaken voor u op een rij hebben gezet.

SIM Only Abonnementen

Telefoon Abonnementen

Telefoontoestellen

2Call, telecom

Phoneshop, telecom

Wist u al, dat onder de aanbieders  van “SimOnly” vaak als de goedkoopste naar voren komen?

Budget Thuis

Naast energie, nu ook sinds 2016 aanbieder van telecomdiensten.

Nieuwsgierig? Klik hier

Mobiele Telefoon

Het is niet erg gemakkelijk om in de Telecom sector je weg te vinden. Het lijkt wel een oerwoud, heel veel aanbod, verschillende tarieven, grote diversiteit van pakketten, etc. Hoe maak je een keuze en vooral hoe de juiste keuze qua vergelijken van kosten?

Bliep

Bliep is de goedkoopste Prepaid aanbieder van Nederland. Alleen bij bliep is het mogelijk je databundel alleen aan te zetten als je hem nodig hebt.

Bliep, goedkoopste prepaid

Handig als je toch wat wil delen als je even geen WiFi hebt. Bellen al vanaf 5 cent per minuut en internetten vanaf 0.25 per dag. Er is een makkelijke *bliep app die jou helpt bij het dagelijkse gebruik van de SIM.

Telecom

Dit zijn bedrijven KPN, Tele2, T-Mobile & Vodafone. De netwerk provider, heeft een eigen fysiek netwerk. Een Netwerk Provider is vaak in het bezit van één of meerdere licenties om antennes te mogen plaatsen welke uitzenden (en ontvangen) op de frequenties die men in licentie heeft afgenomen.

MVNO

Is een bedrijf dat bij één van bovenstaande netwerk Providers mobiele diensten aanbied. Dit kan zijn een combinatie van bellen en sms, alleen mobiele internet of deze 3 gecombineerd. Een virtuele telecom provider wordt vaak ook afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Postpaid

Abonnementsvorm waarbij de klant een maandelijks bedrag verschuldigd is met overeenkomst voor de duur waarmee deze is overeengekomen.

Prepaid

Abonnementsvorm waarbij de klant niet vast zit aan een overeenkomst voor langere tijd.

Dezelfde kwaliteit voor veel minder geld.

%d bloggers liken dit: