Nog zeker tot de zomer stilstaan bij knooppunt Muiderberg

Nog zeker tot de zomer stilstaan bij knooppunt Muiderberg

Knooppunt Muiderberg

Afgelopen weekend was het weer raak: lange files door de wegafsluiting op de A1 tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg. Vooral op zaterdag stonden automobilisten uren vast op de A2 en de A9.
Vandaag is de weg grotendeels weer open, maar we moeten niet denken dat we er nu vanaf zijn. Volgens Rijkswaterstaat blijven weggebruikers zeker tot de zomer ieder weekend last hebben van de werkzaamheden op de A1.

Slopen en asfalteren

Zaterdag en zondag werd een deel van de oude spoorbrug over de A1 weggehaald. Daarnaast werden er stukken snelweg opnieuw geasfalteerd en delen van de oude weg gesloopt.
Dat moet allemaal gebeuren om het knooppunt Muiderberg goed aan te laten sluiten op de A1 en de A6, zegt Erik Suik van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal. “We willen dat automobilisten voor de zomer goed kunnen doorrijden op dat stuk.”

Animatie van Rijkswaterstaat over de werkzaamheden bij Muiderberg

De A6 bij Almere Havendreef wordt op dit moment nog verbreed en de verbreding van de A1 bij Muiden is al klaar. Alleen de knooppunten die de twee snelwegen op elkaar aansluiten lopen nog achter. Daardoor ontstaan er nu dagelijks files bij Muiderberg.

Rijkswaterstaat bouwt een nieuw knooppunt naast de bestaande wegen. Als een viaduct af is, kunnen automobilisten er gebruik van maken. De oude weg wordt dan gesloopt. Dit gaat net zo lang door tot alle oude, smallere wegen zijn vervangen. 

Komend weekend weer

Omdat werkzaamheden doordeweeks nog veel hinderlijker zijn voor automobilisten, wordt de weg vooral in het weekend afgesloten. Komend weekend is de A1 vanaf vrijdagavond 21.00 uur dicht tussen Naarden en het knooppunt Muiderberg. Als alles volgens plan verloopt, kan de weg maandagochtend weer open.

Voor de zomer moet de automobilist daar dus kunnen doorrijden, maar de werkzaamheden op de A1 en de A6 gaan nog wel even door. Rijkswaterstaat verwacht in 2020 helemaal klaar te zijn met het uitbreiden van de snelwegen. 

Bron: NOS