Landgoed Ruwinkel

Er lekker comfortabel even tussenuit?

Midden in de natuur van het geografische hart van Nederland ligtLandgoed Ruwinkel het fraai onderhouden Landgoed Ruwinkel (voormalig Landal Klein Ruwinkel). Met 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen dé ideale uitvalsbasis voor fantastische wandelingen, fietstochten en leuke dagtrips in de Gelderse vallei. De Grebbelinie (rijksmonument sinds 2011), het nationaal park Utrechtse Heuvelrug en het nationaal park de Veluwe liggen in de directe omgeving.

Landgoed Ruwinkel

In de fraaie Gelderse vallei heeft de boerderij Klein Ruwinkel en haar landerijen eeuwenlang dienst gedaan als agrarisch bedrijf.

Geschiedenis

Per 1969 kocht de 25 jarige jonge ondernemer Willem van den Heuvel, echtgenoot van Hennie Kuipers en vader van een vierjarige zoon, de boerderij. Het was de tijd van de zogenoemde boterberg en melkplassen: er was een overschot aan agrarische productie.

Willem ontwikkelde al snel een nieuw plan voor de oude hoeve. Het was begin jaren zeventig en het kamperen werd steeds populairder. Met veel liefde en inzet werden de toenmalige weiden en akkers beplant met boompjes en struiken. En gereed gemaakt voor het plaatsen van tenten en caravans. De oude koeienstal werd de kantine van de camping (nu restaurant Mona’s) en de deel van de boerderij (het achterstuk) werd de kampwinkel (nu pannenkoekenhuis Hans & Grietje).

Camping

In het zomerseizoen van 1970 kon het jonge gezin hun eerste gasten verwelkomen op hun trotse bezit: Camping Klein Ruwinkel!

En in de jaren die volgden werd er nog een zoon geboren. In 1974 stond de camping voor het eerst helemaal vol. Jaar op jaar bracht de jonge ondernemer in het winterseizoen verbeteringen op de camping aan, waaronder de verbouwing van de kantine, de verhuur van stacaravans en de bouw van een all weather tennisbaan.

Zwembad

1987 was het jaar van de start van een voor een camping vrij ambitieus project: de bouw van een overdekt zwembad. Nadat deze in 1988 werd opgeleverd wilden wij graag het hele jaar door gasten ontvangen. Dit luidde de start van de bouw van onze bungalows in.

Bungalows

Om deze bungalows optimaal bezet te krijgen zochten wij een samenwerkingsverband met verhuurorganisatie Creatief Vakantieparken uit Groningen. Klein Ruwinkel werd één van de eerste bungalowparken die onder deze vlag opereerde. Samen waren wij pioniers op het gebied van vakantiebeleving. De reserveringen en de landelijke reclame werden door het boekingskantoor verzorgd. Landgoed Ruwinkel zorgde voor een constante verbetering van het product.

Landgoed Ruwinkel

Per 1996 werd Creatief vakantieparken overgenomen door Gran Dorado van Vendex, bekend van onder andere Vroom & Dreesman. De naam Gran Dorado Klein Ruwinkel was een feit.
Het schaal vergroten was echter nog niet voorbij. In 2002 werd het Franse Pierre et Vacances eigenaar van de labels Gran Dorado en Center Parcs.  Twee grootste spelers op de Nederlandse bungalowmarkt, Center Parcs en Gran Dorado, waren nu in handen van het zelfde bedrijf. Om wille van een gezonde concurrentie op de vakantiemarkt moest de nieuwe bungalowonderneming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMA worden gesplitst.

De voormalige tak van Creatief vakantieparken werd verkocht aan het relatief nieuwe Landal Greenparks (het voormalige Aegon recreatie, Nilmij en Ennia). Landal Greenparks werd door deze aankoop de grootste aanbieder van bungalowparken in Nederland.

In de jaren hierna vond de internetrevolutie plaats. Landelijke reclame campagnes werden steeds minder van belang. Er werd steeds meer aandacht besteed aan de vindbaarheid op het Internet. Veel boekingen van Landal Greenparks en dus ook bij Landal Klein Ruwinkel kwamen via online boekingssites binnen, waaronder booking.com, bungalows.nl en bungalowspecials.nl

Landal werd inmiddels overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Wyndham vacation rentals. De verhuurbemiddelings-overeenkomst tussen Landal Greenparks en Klein Ruwinkel liep per 31 december 2014 ten einde. Na jarenlange naamswijzigingen van het boekingskantoor van Klein Ruwinkel en gezien het feit dat de concurrentie binnen de keten van Landal steeds lastiger werd nam de familie van den Heuvel een besluit. Zij keerden terug naar hun basis: het verstrekken van persoonlijke aandacht aan hun gasten op Landgoed Ruwinkel!

Dezelfde kwaliteit voor veel minder geld.

%d bloggers liken dit: